2022. augusztus 13. - Ipoly
EUR : 393.04
USD : 381.48
Időjárás ikon30°19°

Kommunikációs hiba miatt saját rakétáit lőtte le az ukrán légvédelem Kijevben

Az orosz védelmi minisztérium hétfőn arról számolt be, hogy sikeresen végrehajtott egy rakétacsapást egy kijevi rakétagyártó üzem ellen, amelyet rakéta-sorozatvető rendszerekhez használt lőszerek gyártására használtak.

A csapást vasárnap hajtották végre négy nagy pontosságú rakétával, amelyek mindegyike elérte a Kijev Sevcsenkovszkij kerületében található Artyom rakétagyártó üzemet, anélkül, hogy a város polgári infrastruktúrájában kárt tettek volna – jelentette a minisztérium.

 A kijevi hatóságok a jelentések szerint a város körül állomásozó légvédelmi fegyverekkel, köztük az Sz-300-as és Buk M1-es légvédelmi rakétarendszerekkel próbálták feltartóztatni az orosz nagy pontosságú rakétákat. A jelentések szerint az ukrán légvédelem 10 rakétát lőtt ki az orosz légicsapás során.

A MINISZTÉRIUM MEGJEGYEZTE, HOGY AZ UKRÁN FŐVÁROSBAN ELHELYEZETT LÉGVÉDELMI RENDSZEREK KÖZÖTTI KOMMUNIKÁCIÓ NYILVÁNVALÓ HIÁNYA MIATT KÉT SZ-300-AS RAKÉTÁT LŐTTEK LE AZ UKRÁN BUK RAKÉTÁK, AMELYEK KÖZÜL AZ EGYIK EGY LAKÓHÁZRA ZUHANT.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató