2022. augusztus 09. - Emőd
EUR : 392.66
USD : 385.26
Időjárás ikon29°16°

„A mi gyerekeink nem melegek” – Megrongálták egy erdélyi óvoda szivárványos falát

Az erdélyi Vajdahunyad városában egyelőre ismeretlen tettesek megrongálták egy frissen felújított óvoda falát, amelynek egyetlen “bűne’ az volt, hogy szivárvány színeire festették be. A helyi önkormányzat európai uniós programok támogatásával egymillió eurót fektetett be a Piticot óvoda korszerűsítésébe. Az elkövetők fenyegető és gyűlöletkeltő üzeneteket hagytak az épület homlokzatán – számol be az Adevarul.

A helyiek június 27-én vették észre, hogy az épület frissen festett homlokzatát ismeretlenek megrongálták. A külső falakat mésszel firkálták össze, és román(!) nyelvű üzeneteket írtak ki rá:

„A mi gyerekeink nem melegek”; „Globalista söpredék, ne fessetek LMBTQ-színekkel. Felgyújtunk titeket.”

A rongálók egyértelműen utalnak arra falfirkáikban, hogy az óvoda által választott szivárványszínt nehezményezik.

A rendőrség fenyegetés és rongálás elkövetése miatt nyomozást folytat az elkövetők azonosítása és a jogi felelősségre vonása céljából – tájékoztatta a sajtót Bogdan Nitsu, a Hunyad Megyei Rendőrfelügyelőség szóvivője.

A városháza ígéri, a megrongált ingatlant helyreállítják. 

„Nem kívánok semmiféle polémiába bocsátkozni a szexuális kisebbségek által használt szimbolikával kapcsolatban. A mi szempontunkból az élénk színek a gyermekkor szimbólumai, a szivárvány pedig egy látványos természeti jelenség, amely minden ember szemét és lelkét gyönyörködteti (társadalmi, vallási és egyéb hovatartozástól függetlenül)” – nyilatkozta a város polgármestere, Dan Bobouțanu.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató