2022. augusztus 15. - Mária
EUR : 393.04
USD : 381.48
Időjárás ikon32°19°

Az ukrán hadsereg súlyos veszteségeket szenvedett Liszicsanszk közelében

A Luhanszki Népköztársaság orosz csapatai és erői elérték Liszicsanszkot – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“Az Oroszországi Föderáció fegyveres erői folytatják sikeres offenzívájukat Liszicsanszk közelében. Az elmúlt három napban ellenőrzésük alá vonták a liszicsanszki olajfinomítót, a Matrosszkaja bányát, a zselatingyárat és Topolivka települést. A szövetséges erők közvetlenül Liszicsanszkig jutottak el” – közölte Igor Konasenkov altábornagy, a minisztérium szóvivője pénteken.

HOZZÁTETTE, HOGY AZ UKRÁN HADSEREG SÚLYOS VESZTESÉGEKET SZENVEDETT A TÉRSÉGBEN.

“Az ellenség csak Verkhn’okam’yanka településen több mint 120, Verkhn’okam’yans’ke-ben pedig 70 ember vesztette életét” – pontosított a minisztérium.

Ugyanakkor a fegyveres erők harctéri kudarcai miatt egyre nő a dezertőrök és a harci cselekmények elől menekülő katonák száma.

A védelmi minisztérium hozzátette, hogy az ukrán hadvezetés mindent megtesz, hogy elrejtse az egységei létszámhiányának tényét.

“PÉLDÁUL A DONYECKI NÉPKÖZTÁRSASÁG NOVA POLTAVKA FALUJÁNAK TERÜLETÉN MŰKÖDŐ 17. HARCKOCSIZÓ DANDÁR EGYIK ZÁSZLÓALJÁNAK LEGFELJEBB 20 SZÁZALÉKA MARADT MEG” – KÖZÖLTE A MINISZTÉRIUM.

Oroszország február 24-e óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éve népirtásnak vetett alá”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató