2022. augusztus 13. - Ipoly
EUR : 394.59
USD : 381.58
Időjárás ikon30°17°

Pánik az USA-ban: Putyin jól van, magabiztos és rálépett a győzelem útjára

A lap szerint az orosz elnök kiegyensúlyozottságának oka az lehet, hogy úgy érzi, a kezdeti nehézségek után az oroszok ráálltak a győzelemhez vezető útra.

Pszchiologizálással egybekötött kremlinológiai elemzést tett közzé a New York Times, amelyet a mandiner.hu szemlézett.

Times: Putyinnál véget ért a stresszkorszak

Az amerikai lap megállapítása szerint az orosz elnöknél véget ért a háború első hónapjaiban tapasztalt stressz–korszak. ( Ehhez a korszakhoz sorolják, amikor Putyin  idegesen markolászta az asztalt a rapportra berendelt Szergej Sojguval szemben, vagy amikor a fasisztákat szidta.)

Putyin mára már  jóval több nyilvános szereplést vállal, mint február-márciusban.

Szerdán már külföldi útra is vállalkozott, a szomszédos Türkmenisztánban egy éjszakát is eltöltött – írják. A kiegyensúlyozottság oka a lap szerint az lehet, hogy Putyin úgy érzi, a kezdeti kínos bukdácsolást követően Oroszország ráállt a győzelemhez vezető útra, a szankciók nem küldték padlóra sem az orosz gazdaságot (még), sem pedig a rezsimet.

Az amerikai lapnak nyilatkozó egyik elemző arra is felhívta a figyelmet, hogy miközben Putyin kora tavasszal még többször is megtorlással, nukleáris fegyverek bevetésével fenyegetett, addig a Türkmenisztánban tartott közép-ázsiai konferencián tartott hétperces beszédében egyetlen egyszer nem említette sem Ukrajnát, sem a Nyugatot, amivel azt sugallhatja, hogy Oroszország részéről a dolgok visszatértek a régi kerékvágásba – olvasható az elemzésben.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató