2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Medvegyev: Az egész amerikai történelem az indiánok leigázása óta egy véres, megsemmisítő háború

Az egykori orosz elnök szerint az Egyesült Államok értelmetlen háborúk sorát vívta.

„A Szentpétervári Nemzetközi Jogi Fórumon tartott beszédemben téveszmének neveztem minden olyan kísérletet, amely arra irányul, hogy bíróságokat vagy törvényszékeket hozzanak létre Oroszország tetteinek kivizsgálására. Ezek a javaslatok nem csak jogilag semmisek. A legnagyobb nukleáris potenciállal rendelkező ország megbüntetésének gondolata önmagában is abszurd. És potenciális veszélyt jelent az emberiség létezésére” – írta Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök Telegram-bejegyzésének felvezetőjében.

Az USA „a hírhedt »igazi demokrácia« máza alatt káoszt és pusztítást végzett szerte a világon”

Az egykori orosz elnök ezt követően arra hívta fel a figyelmet, hogy az az  Amerika „kiabál azért, hogy Oroszországot bíróság elé kell állítani, és nemzetek feletti szerveket kell bevonni”, amely

 „elég jó munkát végzett abban, hogy a hírhedt »igazi demokrácia« máza alatt káoszt és pusztítást végezzen szerte a világon”

– húzta alá.

Medvegyev bejegyzésében kiemelte: „az egész amerikai történelem az indiánok leigázása óta egy véres, megsemmisítő háború”.

Majd hozzátette, hogy „ez vált az amerikai politika jellegzetes stílusává, bárki is van ott hatalmon. A második világháború alatt az USA ilyen módon pusztította el Hirosimát és Nagaszakit – csak azért, hogy igazolja a nukleáris »Manhattan-projekt« hatalmas költségeit”.

Értelmetlen háborúk sorát vívta Amerika

A volt orosz elnök kitért arra is, hogy Az Egyesült Államok „értelmetlen háborúkat vívott saját országától távol”. 

„Vietnam és Korea, Jugoszlávia és Irak, Kuba, Afganisztán és Szíria – a lista hosszú, és egyre hosszabb lesz” – sorolta Medvegyev.

Az egykori orosz vezető Telegram-oldalán felidézte a vietnámi háború történéseit is. „Amikor Vietnamban voltam, helyi kollégáim emlékeztettek arra, hogy az amerikai háború teljes halálos áldozatainak száma elérte a hárommilliót” – írta.

„Oroszországgal ez nem így fog működni”

Ezután Medvegyev azt a kérdést tette fel, hogy

„ki fog nekünk bemutató tárgyalást tartani? Azok, akik büntetlenül gyilkolnak embereket és háborús bűnöket követnek el, 

de az általuk finanszírozott nemzetközi intézmények nem ítélik el őket? (...) Azok, akik úgy gondolják, hogy joguk van mások felett ítélkezni, de immunisak minden bíróság előtt?”

„Oroszországgal ez nem így fog működni” – szögezte le Dmitrij Medvegyev, aki gondolatait még egy bibliai idézettel is alátámasztotta.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató