2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Zelenszkij felszólította a nyugatot: nagyon jön az orosz, azonnal küldjetek légvédelmi rendszereket

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felszólította a nyugati szövetségeseit, hogy modern, hatékony légvédelmi rendszerekkel segítsék Ukrajnát, miután Oroszország kedd este újabb célpontokat támadott a nyugat-ukrajnai Hmelnyickij régióban, és emiatt országszerte megszólaltak a légvédelmi szirénák.

„Az orosz hadsereg nem tart szünetet. Egyetlen feladata van – elvenni az emberek életét, megfélemlíteni az embereket -, így már néhány, légiriadó nélküli nap is a terror részének érződik. És ma este Kijevben és szinte egész Ukrajnában újra megszólalt a légiriadó” – mondta Zelenszkij keddi esti beszédében.

Zelenszkij szerint a rakéták egy része a légvédelmi erőiket támadta, éppen ezért nem lazíthat azon a diplomáciai célon, hogy megfelelő mennyiségű modern rakétavédelmi rendszert szerezzenek be Ukrajna számára, hogy biztosíthassák „az ukránok alapvető biztonságát” már idén a rakétatámadások ellen. „De ennek a feladatnak a teljesítése nemcsak rajtunk múlik, hanem azon is, hogy partnereink megértsék alapvető szükségleteinket” – mondta.

(CNN)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató