2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Elon Musk mégsem venné meg a Twittert

Kihátrálna a 44 milliárd dolláros üzletből, és mégsem venné meg a Twittert Elon Musk. A világ leggazdagabb embere azzal érvel, hogy nem kapott elég információt a hamis fiókok számáról, a Twitter viszont ragaszkodna hozzá, hogy a korábban kialkudott feltételek mellett lezárják a tranzakciót.

Ahhoz, hogy Musk törvényesen kiszállhasson az üzletből, bizonyítania kellene, hogy Twitter megsértette a korábbi megállapodást. Elemzők szerint hosszan elhúzódó jogvita lehet az ügyből.

Musk április elején hozta nyilvánosságra, hogy már 9,2 százalékos részesedéssel bír a társaságban, majd májusban „ideiglenesen felfüggesztette”a Twitter-üzletet. Ekkor szintén arra hivatkozott, hogy nem támasztották alá megfelelően ,valóban öt százalék alatt van-e a spam- és kamufiókok aránya. A piacok már ekkor szkeptikussá váltak azzal kapcsolatban, hogy Musk valóban fel akarja-e vásárolni a Twittert. A Tesla vezére szerint az ilyen fiókok akár az összes felhasználó ötödét is kitehetik, míg a Twitter azt állítja, naponta egymillió hamis profilt törölnek.

A BBC szerint Musk visszavonulása talán annak köszönhető, hogy az elmúlt hónapokban meredeken esett a techcégek részvényeinek tőzsdei árfolyama. A vásárlási szándék bejelentése óta a Tesla is nagyon rosszul teljesített, ez is közrejátszhat Musk döntésében.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató