2022. augusztus 20. - István
EUR : 406.85
USD : 403.26
Időjárás ikon25°19°

Dallasban egy színpadon Orbán és Trump

Augusztus 4-ére a texasi Dallasba hívták Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy nyitóbeszédet tartson a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference) – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

Az esemény hivatalos oldalán még nincs ott a felszólalók között a magyar miniszterelnök, viszont Donald Trump volt amerikai elnök már igen. Az MTI előtt pár perccel a Daily Caller is megírta, hogy Orbán felszólal az eseményen. A Daily Caller az egyik legolvasottabb, erősen jobboldali híroldal Amerikában, amelyet Tucker Carlson, a Fox News műsorvezetője alapított.

A CPAC 1974-ben alapított jobboldali politikai összejövetel, melyet az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) rendez meg; és a közel fél évszázados története során az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát, írja az eseményről az MTI.

Orbán Viktor az Európában elsőként megrendezett CPAC Hungary-n is beszédet mondott idén májusban, a budapesti Bálnában, akkor a miniszterelnök előtt Tucker Carlson, az amerikai Fox News műsorvezetője beszélt, Tóth Gabi a magyar Himnuszt, Vastag Csaba pedig az amerikai himnuszt énekelte.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató