2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Die Welt: A magyar ügyészséget Orbán csatlósai irányítják

A német lap szerint a Fidesz vezetőségéből származó személyek ellen soha nem emelnek vádat.

A korrupció gyanúja miatt befagyasztott uniós támogatás körüli vitában Magyarország most az EU Bizottság követeléseit akarja teljesíteni – olvasható a Die Welt nyomtatott formában megjelent cikkében, amit a mandiner szemlézett.

Az szerző beszámol arról, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter két törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, amelyek

célja a korrupció elleni hatékonyabb küzdelem és a jogalkotás átláthatóbbá tétele.

A Bizottság úgy látja, hogy „Orbán Viktor miniszterelnök jobboldali nacionalista kormánya jelentős kockázatot jelent a pénzeszközökkel való visszaélésre” – fogalmaznak az írásban.

„Orbán csatlósai”

Majd hozzáteszik: „Mivel az ügyészséget Orbán csatlósai irányítják, a korrupciós ügyekben szinte soha nem emelnek vádat Orbán környezetéből vagy a Fidesz vezetőségéből származó személyek ellen. A két törvénytervezet célja most az, hogy eloszlassa a Bizottság aggályait”. A cikkben kifejtik, hogy „a második tervezet előírja, hogy 

a törvényeket nyilvános vitának kell alávetni, mielőtt a parlament jóváhagyja őket”.

Végezetül pedig hozzáteszik: „jelenleg gyakran előfordul, hogy a fontos törvényeket sürgősségi eljárásokban 24 órán belül átverik a parlamenten”.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató