2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Lavrov: Az USA és az Egyesült Királyság „valódi háborút” akar Oroszország és Európa között

Az orosz külügyminiszter szerint az Egyesült Államok és Nagy-Britannia profitál az Oroszország és Európa közötti konfliktusból.

Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia az orosz-ukrán konfliktust Moszkva és Európa közötti nagyobb konfrontációvá akarja eszkalálni – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdán az RT hírtelevíziónak adott interjújában.
„Amerikai és brit kollégáik, a németek, a lengyelek és a balti államok támogatásával nagyon is szeretnék 

ezt a háborút valódi háborúvá tenni, Oroszországot az európai országok között”
– mondta Lavrov az RT főszerkesztőjének, Margarita Simonyannak nyilatkozva. 

„A nyugati kormányok visszatartják Ukrajnát minden konstruktív lépéstől a békés rendezés felé” – állította Lavrov. „Nemcsak elárasztják az országot fegyverekkel, hanem arra kényszerítik Ukrajnát, hogy még szemtelenebbül használja azokat” – tette hozzá.

Lavrov szerint Európa veszít a háborún

Oroszország február végén indított katonai műveletet a szomszédos országban. Számos ország, köztük NATO-tagok, átfogó szankciókat léptettek életbe Moszkvával szemben, és nehézfegyverekkel látják el Kijevet. A legutóbbi szállítmányok között szerepeltek az amerikai gyártmányú M142 HIMARS rakéta-sorozatvetők és M777-es tarackok.

Lavrov azt állította, hogy

az Egyesült Államok és Nagy-Britannia profitál az Oroszország és Európa közötti konfliktusból,

mert az uniós országok gazdasága viseli a szankciók súlyát. Hozzátette, hogy az Egyesült Államok felelőtlenül viselkedik az Oroszországgal szembeni feszültség szításával.

Majd hozzátette: „Szerintem még mindig nem jöttek rá, hogy nagyon veszélyes játszmákat játszanak. De Európában sokan kezdik ezt megérteni. Joe Biden amerikai elnök a múlt héten azt mondta, hogy Oroszországnak „stratégiai vereséget” kell szenvednie Ukrajnában, és több támogatást ígért Kijevnek”. 

 

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató