2022. augusztus 16. - Ábrahám
EUR : 397.33
USD : 389.27
Időjárás ikon34°19°

Kína hadserege egyre agresszívabbá válik, amíg a világ az oroszokra figyel

Mark Milley amerikai tábornok arra hívta fel a figyelmet, hogy a kínai hadsereg az utóbbi időben a levegőben és a tengeren is jelentősen agresszívabbá vált.

A kínai hadsereg az elmúlt öt évben jelentősen agresszívabbá és veszélyesebbé vált – mondta Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke vasárnap Indonéziában.

Hangoztatta, hogy jelentősen megnőttek a csendes-óceáni térségben a kínai repülőgépek és hajók műveletei, amelyekben szembeszálltak az amerikai és más térségbeli erőkkel.

„Az üzenet az, hogy a kínai hadsereg a levegőben és a tengeren jelentősen és észrevehetően agresszívabbá vált ebben a régióban” – mondta Milley, aki nemrég felkérte a vezérkarát, hogy gyűjtse össze a Kína és az Egyesült Államok, valamint a térségben lévő más erők közötti akciók részleteit.

Az Egyesült Államok igyekszik ellensúlyozni Kína befolyását 

Az Egyesült Államok ismételt erőfeszítéseket tesz arra, hogy megerősítse kapcsolatait a csendes-óceáni országokkal, ellensúlyozandó Kínát, amely igyekszik kiterjeszteni jelenlétét és befolyását a térségben.

Milley régióbeli útja élesen a kínai fenyegetésre összpontosít.

A héten részt vesz az indiai- és csendes-óceáni térség védelmi vezetőinek találkozóján Sydney-ben, ahol a fő témák Kína fokozódó katonai növekedése és a szabad, nyitott és békés csendes-óceáni térség fenntartásának szükségessége lesznek.

(MTI)


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató