2022. augusztus 20. - István
EUR : 406.85
USD : 403.26
Időjárás ikon25°19°

Az orosz légierő több mint 40 külföldi zsoldost semmisített meg a Donyecki Népköztársaságban

Az orosz légierő több mint 40 külföldi zsoldost semmisített meg a Donyecki Népköztársaságban (DNR) található Konsztantyinovkában – közölte az orosz védelmi minisztérium keddi hadjelentésében.- írja az oroszhirek.hu.

“A Donyecki Népköztársaság Konsztantyinovka településének közelében lévő Idegenlégió egységeinek ideiglenes telepítési pontjára mért nagy pontosságú légi rakétacsapás több mint 40 külföldi zsoldost, többségükben lengyelt semmisített meg” – áll a közleményben.

Az ukrán fegyveres erők 72. zászlóaljának több mint 70 nacionalistáját likvidálták a Donyecki Népköztársaság Kijev által ellenőrzött területén lévő Zaitseve településen.

Emellett az orosz légierő megsemmisítette az ukrán fegyveres erők 59. gépesített gyalogsági dandárjának egy tüzérségi hadosztályát, amelynek személyi és fegyvervesztesége meghaladta a 70 százalékot.

Ezen kívül az orosz erők csapást mértek:

- az ukrán fegyveres erők nyolc parancsnoki állása, köztük a 14. gépesített dandár egységeire a Donyecki Népköztársaságban lévő Szol közelében, a 28. gépesített dandár és a 79. légideszantos támadó dandár Mikolajiv közelében, valamint a 61. gyalogos dandár a Mikolajivi területen lévő Poligon település közelében;

- nyolc lőszerraktár;

- Amerikai gyártmányú AN/TPQ-37-es radarállomás;

- Az OSA-AKM rendszer légvédelmi rakétaindítója.

A tüzérség sikeresen eltalált:

-négy tüzérségi szakaszt D-20-as ágyúval;

-hét szakasz Gvozgyika önjáró tüzérségi löveget;

-kilenc szakasz D-30-as ágyút.

“A nap folyamán az ütegek elleni harc részeként elfojtották az Uragan rakéta-sorozatvető rendszerek egy ütegét, a Donyecki Népköztársaságban lévő Dzerzsinszk közelében lévő Giacint-B páncéltörő ágyú tüzérségi üteget, valamint hat szakasz Grad rakéta-sorozatvető rendszereket a Mikolajivi területen lévő Siroke, Berezneguvate, Ternuvate, Zaporizzsjai területen lévő Julievka, a Donyecki Népköztársaságban lévő Paraskoviivka és Kraszne területén” – tette hozzá a védelmi minisztérium.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denácifikálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és olyan feltételek megteremtése, amelyek garantálják Oroszország saját biztonságát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató