2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az oroszok birtokba vették Ukrajna második legnagyobb erőművét

Az orosz erők birtokba vették Ukrajna második legnagyobb erőművét, és „masszív átcsoportosítást” hajtanak végre három déli régióban – közölte egy ukrán elnöki tanácsadó, Olekszij Aresztovics.

Az oroszok szerdán közölték, az ukránok pedig most megerősítették, hogy az orosz csapatok érintetlenül elfoglalták a szovjet korszak széntüzelésű Vuhlehirska erőművét Donyeck régióban, ami Moszkva első jelentős nyeresége az elmúlt három hétben. Zelenszkij tanácsadója szerint ez azonban csak egy apró taktikai előnyt jelent Oroszország számára.

Aresztovics arról is beszélt, hogy az orosz csapatokat Melitopol, Zaporizzsja és Herszon régióba telepítik át, ami szerinte arra utal, hogy az orosz erők a védekezésre állnak be, miután az ukránok Herszon felszabadítását tűzték ki célul.

Arestovics azt is elmondta, hogy Ukrajna Herszon felszabadítására irányuló hadművelete „már elkezdődött”, miután szerdán csapást mért az Antonivszkij hídra, amely az oroszok által megszállt déli városba vezető orosz beszállítói útvonal.

(Guardian)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató