2022. augusztus 13. - Ipoly
EUR : 394.59
USD : 381.58
Időjárás ikon30°17°

Bűnösnek találták, 15 évet is kaphat az orosz tévéadást megzavaró nő

„A per célja, hogy megfélemlítsenek mindenkit, aki ellenzi a háborút Oroszországban” – mondta az újságírónő.

Bűnösnek találták csütörtökön azt a nőt, aki a háborúról szóló táblával hekkelte meg az orosz tévé adását még márciusban. Marina Ovszjannyikovát az orosz fegyveres erők lejáratásával vádolták meg, a nő a bíróságon abszurdnak nevezte az ellene felhozott vádat.

Ovszjannyikova megismételte állításait, nem volt hajlandó visszavonni azokat, és azt mondta, nem is érti, mit keres a bíróságon, miért ítélik el – írja a Reuters.

Ami itt folyik, az abszurd. A háború csupa szörnyűség, vér és szégyen
– mondta Ovszjannyikova. Az újságírónőt, aki márciusban még a tévétársaságnál dolgozott, először a tüntetéseket szabályozó törvények megsértése miatt bírságolták meg, de most a közösségi médiában tett bejegyzései miatt is megvádolták, amiért azt írta, hogy az oroszok ukrajnai tetteiért felelős személyek könnyen a nemzetközi bíróság előtt találják magukat.

Egy márciusban elfogadott törvény értelmében akár 15 év börtönbüntetésre is számíthat a fegyveres erők lejáratásáért. „A per célja, hogy megfélemlítsenek mindenkit, aki ellenzi a háborút Oroszországban” – mondta Ovszjannikova a bíróságon.- számolt be a mandiner.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató