2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Német miniszter: Nem csak Oroszország érvényesíti az érdekeit gonosz módon, az USA beavatkozásai is sok pusztítást végeztek

Winfried Hermann szerint mindenekelőtt az Egyesült Államok általi beavatkozások teremtettek béke és demokrácia helyett sok pusztítást.

Óvva int Winfried Hermann, Baden-Württemberg Zöld (Grüne) párti közlekedési minisztere attól, hogy az ukrajnai háború kapcsán ne gondolkodjunk el Oroszország és a Nyugat világpolitikai szerepéről. „Az elmúlt 30 év katonai konfliktusai és háborús érintettsége nem igazolja azt a képet, hogy egyedül Oroszország érvényesíti az érdekeit gonosz módon, háborúskodás árán, katonai erőt használva” – jelentette ki a hazájában pacifista nézeteiről is ismert politikus.

Szerinte mindenekelőtt az Egyesült Államok általi beavatkozások teremtettek béke és demokrácia helyett sok pusztítást.

Megjegyezte, hogy ettől nem eltekintve is, Oroszország a Szovjetunió felbomlása óta brutális, a nemzetközi jogot megsértő háborúkat vív az orosznak mondott érdekövezetekben, bizonyíthatóan háborús bűnöket is elkövetve.

Nem vezérelhetnek az érzelmek

Hermann azt is kifejtette, hogy a politikát, különösen a kül- és biztonságpolitikát nem vezérelhetik elsődlegesen az érzelmek. Felvetette annak a kérdését is, hogy vajon a nyugati fegyverszállítmányok Ukrajnának valóban közelebb hozzák-e a háború végét, vagy éppen ellenkezőleg, meghosszabbítják az erőszakot. Kifejtette a politikus a véleményét a békeszerződésről is:

Egy békeszerződést végül úgyis a háborús ellenféllel, Oroszországgal kell megkötni, bármilyen háborús bűnt is követett el. Ez a keserű, megkerülhetetlen igazság.”

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató