2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kula bá kiakadt az Amnesty jelentése miatt

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter reagált az Amnesty International jelentésére, amely azzal vádolja Kijevet, hogy katonai eszközeit iskolákban, kórházakban és lakott területeken helyezi el, ezzel megsérti a humanitárius jogot és veszélybe sodorja a polgári lakosságot.

A miniszter a közösségi médiában csütörtökön közzétett kommentárjában azt mondta, hogy felháborította a civil szervezet állítása.

Megértem, hogy az Amnesty a kritikákra azzal válaszol, hogy a konfliktus mindkét oldalát bírálják. De az Amnesty ilyen viselkedése nem az igazság kereséséről és annak a világ elé tárásáról szól, hanem arról, hogy hamis egyensúlyt teremtsen a bűnöző és áldozata között” – mondta.

Kuleba arra is felszólította a szervezetet, hogy

hagyjon fel “egy hamis valóság megteremtésével”, ahol mindenki “hibás valamiért”. Az Amnestynek elsősorban arra kellene összpontosítania, hogy mit tesz Oroszország Ukrajnában, és milyen pusztítást végzett Moszkva az országban

– érvelt.

Csütörtökön az Amnesty jelentést tett közzé, amelyben “a nemzetközi humanitárius jog egyértelmű megsértésével” vádolja Kijevet, mondván, hogy polgári életeket veszélyeztet azzal, hogy katonáit a polgári infrastruktúra közelébe helyezi.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató