2022. szeptember 25. - Eufrozina, Kende
EUR : 406.29
USD : 416.58
Időjárás ikon19°

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét – közölte az orosz védelmi minisztérium.“Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes állomáshelyeinek az orosz légi és rakétaerők általi megsemmisítése, a tömeges veszteségek és a zsoldosok dezertálása következtében a Kraken nemzeti alakulat elvesztette harci hatékonyságát” – olvasható a jelentésben.

A VESZTESÉGEK KOMPENZÁLÁSÁRA A KRAKEN PARANCSNOKAI MEGPRÓBÁLJÁK A HARKOVI LAKOSOKAT ARRA KÉNYSZERÍTENI, HOGY CSATLAKOZZANAK HOZZÁJUK, DE SIKERTELENÜL – KÖZÖLTE A HADSEREG.

Az orosz hadsereg folyamatosan csapást mér a Kraken pozícióira. Így július 31-én arról számoltak be, hogy a harkovi Morozov gépipari technikum területén bujkáló fegyveresek mintegy 350 embert vesztettek.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató