2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az orosz cirkálórakéták megsemmisítették a HIMARS és M777-es lőszerraktárt Uman közelében

Orosz cirkálórakéták megsemmisítettek egy raktárt, amelyben lövedékeket tárolta az amerikai HIMARS és M777-es ágyúkhoz a cserkaszi régióban – közölte az orosz védelmi minisztérium újságírókkal.



“Nagy pontosságú, nagy hatótávolságú tengeri fegyverek csapást mértek egy nagy lőszerraktárra a cserkaszi járásbeli Uman falu közelében. Több mint háromszáz rakétát semmisítettek meg a HIMARS rakéta-sorozatvető rendszerekhez, valamint nagy mennyiségű lőszert az amerikai M777-es ágyúkhoz” – áll a jelentésben.

Ezenkívül a légierő rakétacsapást hajtott végre Vinnicja régióban, megsemmisítve az ukrán légierő egy beásott parancsnoki állását Voronovytsya falu közelében.

Az elmúlt 24 órában a légi, rakéta- és tüzérségi erők két ukrán parancsnoki állást és egy lőszerraktárt támadtak a Donyecki Népköztársaság területén, valamint két további raktárt Herszon és Mikolajiv régiókban. Az orosz hadsereg az ütegelhárítás során két tüzérségi üteget (amelyek közül az egyik egy amerikai M777-es tarack volt), két szakasz rakéta-sorozatvető rendszert, valamint hat szakasz önjáró és vontatott tarackot szorított vissza.

A légvédelmi egységek eközben lelőttek egy ukrán MiG-29-est és három drónt, valamint 17 HIMARS rakétát.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbssz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.
Az orosz hadsereg a DNR és az LNR erőivel együtt teljes mértékben felszabadította a Luganszki Népköztársaságot és a Donyecki terület nagy részét, beleértve Volnovakát, Mariupolt és Szvjatohorszkot.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató