2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Trump: Egy ilyen támadásra csak megtört, harmadik világbeli országokban kerülhetne sor

„Ez a radikális baloldali demokraták támadása, akik kétségbeesetten próbálják megakadályozni, hogy 2024-ben induljak az elnökválasztáson” – fogalmazott a korábbi elnök.

Helyi idő szerint hétfő délután a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói jelentek meg Donald Trump floridai rezidenciáján. A volt amerikai elnök a közösségi médiában ítélte el a szövetségi nyomozóiroda és az ügyészség túlkapását. Kijelentette: egy ilyen támadásra csak megtört, harmadik világbeli országokban kerülhetne sor, de sajnos Amerika mostanra olyan szinten korrupt, amilyenre még nem volt példa.

A New York Times értesülése szerint a hatóság emberei minősített iratokat kerestek, amelyeket a volt elnök hivatali idejének megszűnése után vitt magával. Más értesülések a 2021 január 6-i eseményekkel kapcsolják össze a házkutatást. Egybehangzó hírek szerint a házból 15 doboznyi irattal távoztak.

Donald Trump közleményében példátlannak nevezte a bejelentés nélküli házkutatást, ami egyetlen korábbi elnökkel sem történt még meg. A hatóság fellépése nem volt „sem szükséges, sem helyénvaló”, ügyészségi túlkapás, és az igazságügyi rendszer fegyverként való felhasználása – írta a volt elnök.

„Ez a radikális baloldali demokraták támadása, akik kétségbeesetten próbálják megakadályozni, hogy 2024-ben induljak az elnökválasztáson, különösen a legutóbbi közvélemény-kutatások alapján, és akik hasonlóképpen mindent megtesznek, hogy megállítsák a republikánusokat és a konzervatívokat a közelgő félidős választásokon” – fogalmazott Trump.

Hozzátette, egy ilyen támadásra csak a megtört, harmadik világbeli országokban kerülhetne sor.

Sajnos Amerika mostanra egy ilyen országgá vált. Olyan szinten korrupt, amilyenre még nem volt példa”

– jelentette ki, azt állítva, hogy az FBI ügynökei feltörték a széfjét.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató