2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Sziget: izraeli zászlót gyalázott meg egy zenekar, még egy nemi szervet is rárajzoltak

Botrányt kavart a Tribade női zenekar, amikor egy izraeli zászlót firkáltak össze a Sziget Fesztiválon. A barcelonai rapegyüttes a lobogóra Izrael-ellenes szövegeket írt rá, az akcióról készült felvételek pedig azóta a közösségi oldalakra is felkerültek.

A Tribade zenekar Spanyolországból érkezett a Szigetre, a kellemes fesztiválhangulatot azonban gyorsan beárnyékolta, hogy a közösségi oldalakra felkerült felvételek tanúsága szerint a zászlóra többek között azt írták:

Izrael nem létezik, Szabad Palesztinát,

ráadásul egy nemi szervet is felrajzoltak a zászlóra.

Az I24 híradása arról számolt be, hogy a zenekar tagjai a budapesti koncertjük után filctollal kezdték el összefirkálni egy izraeli zászlót.

A történtek nem előzmény nélküliek: a rapzenekar rendszeresen posztol a felületein palesztinpárti tartalmakat, amelyekben népirtással és terrorizmussal vádolja meg Izraelt.

Tamir Wertzberger, Izrael Budapesten dolgozó külügyi koordinátora elmondta, hogy az együttes egy izraeliek által lakott táborhoz osont be, és ott rongálta meg a fesztiválozók által kifeszített zászlót. A felvételt az együttes maga töltötte fel a saját Instagram-oldalára - szúrta ki a hetek.hu.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató