2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

A Bundestag egyik képviselője az Oroszország elleni szankciókat hara-kirinek nevezte Németország számára

Az Oroszország elleni szankciók súlyos hibának bizonyultak – írja Klaus Ernst, a Bundestag energia- és klímaügyi bizottságának vezetője a Berliner Zeitung cikkében.



"Az Oroszország elleni energetikai szankciók súlyos hibának bizonyultak. A nagy recesszió elkerülhetetlen. Európa legnagyobb gazdaságának energiaellátását fenyegető hara-kiri, kárt okoz a polgároknak és az iparnak, és semmilyen módon nem segíti Ukrajnát"

- véli a politikus.

Hozzátette: Németországban senki sem tudná veszteség nélkül átvészelni a közelgő telet. Véleménye szerint már most, az emelkedő energiaárak okozta magas infláció miatt nem csak az alacsony jövedelműek félnek megnézni egy blokkot a benzinkúton vagy a szupermarketben.

Ernst úgy véli, hogy Oroszország energiaexportőrként csak nyer, és már talált új lehetőségeket Indiába és Kínába történő szállításra. A parlamenti képviselő emellett az Északi Áramlat 2 elindítását és Moszkvával való tárgyalóasztalhoz ültetést szorgalmazta az esetleges „forró” őszi és hideg tél megelőzése érdekében.

Ahogyan Vlagyimir Putyin megjegyezte, a szankciók komoly csapást mértek az egész világgazdaságra, és fő céljuk, hogy emberek millióinak életszinvonalát rontsák. Szerinte azonban a jelenlegi események határvonalat húznak a Nyugat globális dominanciája alá mind a politikában, mind a gazdaságban.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató