2022. december 07. - Ambrus
EUR : 414.34
USD : 394.84
Időjárás ikon

Tragédia a Balatonnál: vízbe ugrott a családapa, többé nem jött fel a felszínre

Zamárdiban történt a tragikus baleset pénteken délután. A családapáért mentőhelikopterrel siettek a helyszínre. A rekkenő hőségben a vízibicikliről a Balatonba ugrott a férfi.A 39 éves férfihoz délután 5 óra környékén hívták ki a mentőket, mivel az áldozat nem sokkal korábban elmerült a Balatonban. A szemtanúk arra lettek figyelmesek, hogy a strand irányába rohammentő sietett, majd a mentőhelikopter érkezett meg. Mivel nem tudott rögtön leszállni, nagy feltünést keltett a lakosság körében a strand és a víz fölötti körözéssel - írja az rtl.hu.

Rekkenő hőségben ugrott a vízbe

A strandon a pénteki óriási hőségben egymást váltották a bérlők a vízibicikli kölcsönzőnél. Délután 4 óra körül egy család bérelt is egy járgányt, és a parttól több száz méter távolságra tekertek be. Itt az apuka a vízbe ugrott, de sajnos többé nem jött a felszínre. A felesége utána ugrott, megpróbálta megkeresni.

Egy másik szemtanú szerint arra lettek figyelmesek, hogy két ember nagyon nagy sebességgel kezdett el úszni a család vízibiciklije felé. Ez nagyon is furcsa volt számukra, mivel nem szokta senki gazda nélkül hagyni a biciklit. Mint kiderült, a kislány benne maradt, és ő kiáltott segítségért, amire a környéken fürdőzők felfigyeltek.

Óriási mentőakció - rengetegen indultak a keresésére

A Zamárdi Vízimentő Egyesület vezetője, Nánási Ákos aránylag közel volt a családhoz. Vezetésével zajlott a mentési akció, amelyben a két mentőhajó kisvártatva a helyszínre sietett. Emellett több más vízi és légi egység is kereste az áldozatot, de csupán mintegy fél órán belül találták meg, a víz alatt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató