2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Afrikai háború Németországban: százan támadtak az eritreai fesztivál résztvevőire - 30 sérült

A Focus beszámolója szerint az "ismeretlen" támadók átmásztak a kordonokon, és hirtelen botokkal, vasrudakkal, késekkel és kövekkel rontottak rá az eritreai "kultúrális" fesztivál résztvevőire - közölte a rendőrség hétfőn. 

A rendőrség nem adott további tájékoztatást a támadók kilétéről. Az eritreai rendezvényen huszonhat segítő megsérült, és hét rendőr is könnyebb sérüléseket szenvedett. A rendőrség "túlzott erőszaknak" nevezte az esetet. Egyes információk szerint még a koncert lefűjása után is többször is összetűzésekre került sor a helyszínen.

Ezek tervezett akciók voltak - közölték. Az Államvédelmi Szolgálat munkacsoportja most súlyos testi sértés, rongálás és csoportos garázdaság gyanúja miatt nyomoz.

Az elmaradt koncert után több szervezet is megdöbbenését fejezte ki az erőszak miatt. A koncert szervezői bírálták a rendőrséget, és az Eritreaiak Központi Tanácsa is ugyanezt az álláspontot képviselte. A koncertlátogatók "védtelenül ki voltak szolgáltatva" az "ellentüntetőknek" - írja a lap.



Az ellentüntetés bejelentője nem akar elhatárolódni a támadásoktól

Az esemény kritikusai aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a koncert célja az volt, hogy pénzt gyűjtsenek a eritreai rezsim számára, és katonákat toborozzanak az etiópiai Tigé régióban zajló háborúhoz, amelyben eritreai csapatok is részt vesznek.

Hasonló szavakat választott a vitatott koncertre az ellentüntetés bejelentője, Tsehainesh Kiros. Egy interjúban elmondta: az esemény "Eritrea diktatórikus elnökének propagandája" volt. Támogatta az eritreai autoriter katonai junta háborúját az etiópiai Tigré-régióban.

Ezért nem akart elhatárolódni a tüntetők egy részének támadásaitól. A tüntetők közül sokan afrikai fiatalok voltak, akiknek menekülniük kellett az eritreai rezsim elől. Nem tudták elfogadni, hogy az egyébként békés demonstárciójuk kudarcba fullad - mondta Kiros. Ezért döntöttek úgy, hogy a koncert elleni tiltakozásban más utat választanak - mondta.

"Nem hagytam volna, hogy megússzák, amit tettek, de nem is bánom..." - mondta az ellentüntetést bejelentő személy.


Ezek sajnos nem jelennek meg a fűsodratú médiában, az ellenzék szerint ez egy álprobléma...

Viszont tény: Itt tart a Nyugat. Importálták az afrikaiak, közel-keletiek háborúját.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató