2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Zelenszkij: Az oroszok csapást mértek egy vasútállomásra, sok halott van

Az orosz hadsereg csapást mért a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében lévő csaplinei vasútállomásra.

Az orosz hadsereg csapást mért a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében lévő csaplinei vasútállomásra, az eddigi információk szerint 15-en meghaltak, és mintegy ötvenen megsebesültek – közölte videokapcsolaton keresztül Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerda este az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) ülésén.

A mentők dolgoznak, de sajnos, a halottak száma növekedhet. Így élünk minden nap”

– mondta az ukrán elnök, aki szerint Oroszország így készült az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésére.

Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki iroda helyettes vezetője a Telegram üzenetküldő csatornán azt írta, hogy a megyében a szinelnikovei járást érő orosz rakétatámadásban életét vesztette egy 11 éves fiú. Valentin Reznyicsenko Dnyiporpetrovszk megyei kormányzó korábban a Telegram üzenetküldő alkalmazáson már beszámolt arról, hogy az orosz erők szerdára virradó éjjel is a régió több térségét lőtték: a megyeszékhely, Dnyipro környékét H-22-es rakétákkal, Nyikopol és Krivij Rih térségét pedig Grad ás Uragan típusú sorozatvetőkkel.

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara szerint Ukrajna területén folytatódnak a légi és rakétacsapások katonai és polgári célpontokra. A mai nap folyamán gyakorlatilag az egész ország területén – kivéve az Oroszország által 2014-ben önkényesen elcsatolt Krím félszigetet – voltak légiriadók – emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató