2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

17 késszúrással megölték Darja Dugina gyilkosát - ukrán propaganda

Ez az ordas hazugság megy most az ukrán propagandisták által. A cikk alján az orosz cáfolat.

Állítólag tizenhét késszúrással végeztek az ukrán Natalja Vovkkal, aki orosz vádak szerint augusztus közepén egy autóba rejtett pokolgéppel megölte Moszkva közelében Darja Duginát, a nacionalista orosz filozófus, Alekszandr Dugin lányát. Az állítólagos bosszúról az Express című osztrák lap számolt be.

A hivatalos forrásokból meg nem erősített értesülések szerint a 43 éves Vovk kezében egy papírcédula volt, az Express viszont arról nem számolt be, hogy mi volt írva a lapra. Azt sem lehet tudni, hogy pontosan hol történt a gyilkosság, orosz források szerint Vovk néhány nappal a Dugina elleni merénylet után jelent meg Ausztriában. Vovk Észtországon keresztül hagyta el Oroszországot.

Az Express szerint Vovkra egy bérelt lakásban találtak rá, azt egyelőre nem tudni, hol tartózkodik a megölt nő 12 éves lánya, aki elkísérte őt Oroszországba is. A 30 éves Dugina elleni merénylet célpontja valószínűleg a hatvanéves Dugin volt, ám a Putyin „Raszputyinjaként” is emlegetett férfi az utolsó pillanatban autót cserélt a lányával. Helyi források szerint Dugin látta, amint lánya autója felrobban és Darja Dugina halálra ég a roncsban.

 

Cáfolat:

Az osztrák belügyminisztérium tagadja a Vovk meggyilkolásáról szóló információkat

Az osztrák belügyminisztérium azt mondja, nem tudja megerősíteni a Vovk meggyilkolásáról szóló információkat.- számol be a ria.ru.

Az osztrák belügyminisztérium a RIA Novosztyinak cáfolta a Natalja Vovk meggyilkolásáról szóló Exxpress-cikket, mondván, hogy nem tudja megerősíteni az információ valóságtartalmát.
Korábban az Exxpress című osztrák lap arról számolt be, hogy a Darja Dugina meggyilkolásának ukrán gyanúsítottját, Natalija Vovkot holtan találták bérelt lakásában. A kiadvány információi forrásaként egy olyan üzenetet említett, amely "erdőtűz sebességével terjedt a Telegramban".

"Az Állambiztonsági és Hírszerzési Igazgatóság (DSN) munkatársaival folytatott konzultációt követően tájékoztatjuk Önöket, hogy Ausztriában nem ismert ilyen eset. Ezért nem tudjuk megerősíteni az információ valóságtartalmát" - közölte az osztrák minisztérium sajtóosztálya a RIA Novoszty megkeresésére, hogy megerősítsék vagy cáfolják az Exxpress cikkében idézett információt.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató