2022. szeptember 27. - Adalbert
EUR : 406.29
USD : 416.58
Időjárás ikon15°12°

Még mindig várják az 1,3 milliárd dolláros lottófőnyeremény győztesének jelentkezését

Még nem jelentkezett az amerikai Mega Millions lottójáték győztese az 1,3 milliárd dolláros – mintegy 530 milliárd forintos – nyereményéért. A nyerőszámokat (13, 36, 45, 57, 67, 14) július végén húzták ki, ez minden idők második legnagyobb nyereménye.

Illinois állam szerencsejáték-vállalatának igazgatója közleményben biztatta a játékosokat arra, hogy ellenőrizzék szelvényeiket, mert elképzelhető, hogy a nyertes még nem is tudja, hogy ő a szerencsés. A főnyereményt érő szelvényt egy autópálya melletti benzinkútnál vásárolták.

A győztesnek egy éve van, hogy jelentkezzen, ha ez nem történik meg, akkor a nyeremény összegét visszaosztják a lottójátékban résztvevő államoknak. Az amerikai szabályok szerint egy összegben nem lehet felvenni a lottó teljes nyereményét. A nyertesnek két lehetősége van: az összeget 25 év alatt, részletekben veheti fel, vagy kérheti részösszeg, jelen esetben 747,2 millió dollár (295,4 milliárd forint) egyben történő kifizetését.

Az Egyesült Államok különböző államaiban eltérőek a törvények arra, hogy a lottónyertesek titokban tarthatják-e kilétüket. Van állam, ahol jogszabály kötelezi a nyertest arra, hogy a nyilvánosság elé lépjen, Illinois-ban ilyen nincs.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató