2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Osztrák kancellár az árampiaci helyzetről: Le kell állítanunk ezt az őrületet!

Karl Nehammer azt javasolta vasárnap, hogy az Európai Unió válassza le az elektromos áram árát a gáz áráról, és vezessen be ársapkát az áramdíjakra.

Karl Nehammer úgy fogalmazott, muszáj csökkenteni az áramszolgáltatás díjait, mert „nem szabad hagyni, hogy minden nap Vlagyimir Putyin döntsön az európaiak helyett”.

 

Le kell állítanunk ezt az őrületet”

– értékelte a helyzetet az osztrák politikus, aki szerint csak európai szintű megoldással lehet megfékezni az energiapiaci helyzetet. 

Nehammer kijelentette, valamit tenni kell végre, a piac jelenlegi formájában nem fogja magát korrigálni. Ausztria gázellátása jelentős mértékben függ az orosz piactól, viszont az elektromos áram nagy részét megújuló energiaforrásokból állítják elő. A Reuters hírügynökség megjegyezte: Ausztriában sokan egyre inkább értetlenül figyelik, hogy az energiapiacon az áram és a gáz ára mégis szorosan összefügg.

Az elektromos áram piaci árának csökkennie kell, és le kell választani azt a gázról, hogy az ára közelebb kerüljön a tényleges előállítási költséghez”
– szögezte le a kancellár.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató