2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Két hete maradt az orosz hadseregnek Donyeck elfoglalására az ukránok szerint

Az ukrán vezérkar műveleti főigazgatóságának helyettes főnöke szerint az oroszok folytatják katonai egységeik átcsoportosítását a megszállt területeken.

Olekszij Hromov, az ukrán vezérkar műveleti főigazgatóságának helyettes főnöke kijevi sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy az orosz csapatok Vlagyimir Putyin orosz elnöktől azt az utasítást kapták, hogy szeptember 15-ig érjék el a donyecki régió közigazgatási határait.

A katonai vezető elmondta, hogy az orosz erők változatlanul megszállva tartják Harkiv, Luhanszk, Donyeck, Zaporizzsja, Herszon és Mikolajiv megyék egyes részeit,
és igyekeznek kedvező feltételeket teremteni egy újabb támadó művelet elindításához.

Hromov: Az orosz erők folytatják katonai egységeik átcsoportosítását a megszállt területen

Hromov hozzátette, hogy az orosz erők folytatják katonai egységeik átcsoportosítását a megszállt területen, feltehetően azért, hogy megteremtsék a feltételeket az offenzíva újrakezdéséhez a donyecki hadműveleti területen.

„Az általuk megszerzett információk szerint a jelentős személyi veszteségek miatt az orosz fegyveres erők főparancsnoksága úgy döntött, hogy feloszlatja a légideszant csapatok 31. különálló légideszant rohamdandárját és 22. különleges rendeltetésű dandárt, amelyekben a veszteségek figyelembevételével a katonák kevesebb mint 20 százaléka maradt életben” – mondta a vezérkar képviselője.

Az ukrán vezérkar esti harctéri helyzetjelentésében azt írta, hogy az ukrán katonák Donyeck megyében három irányban – Szlovjanszk, Bahmut és Avgyijivka felé –, délen, Mikolajiv megyében pedig Novopavlivszke irányában állították meg az orosz erők rohamműveleteit.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató