2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Oroszország: Az Egyesült Államok a határán áll annak, hogy belesodródjon az ukrajnai háborúba

Az orosz külügyminiszter-helyettes szerint Amerika lényegében olyan helyzetbe hozta magát, amely nagyon közel áll, ahhoz a konfliktus részese legyen.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes arra figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy ne küldjön nagy hatótávóságú fegyvereket Ukrajnának – írja a mandiner.hu. Rjabkov szerint Amerika már most is annak határán egyensúlyoz, hogy közvetlenül beleavatkozzon az ukrajnai konfliktusba.

Elmondta: országa katonai doktrínájának része az atomfegyverek használata, amennyiben Oroszország létét veszély fenyegetné.

Folyamatosan figyelmeztetjük az Egyesült Államokat azokra a következményekre, amelyekkel akkor kell szembenéznie, ha folytatja a fegyverszállításokat Ukrajna számára”

– mondta a politikus.

Szerinte Amerika lényegében olyan helyzetbe hozta magát, amely nagyon közel áll, ahhoz a konfliktus részese legyen. Hozzátette, az ukrajnai offenzíva addig folytatódik, amíg Moszkva el nem éri céljait.

Az amerikai hatóságok eddig tartózkodtak attól, hogy Ukrajnának nagyobb hatótávolságú rakétákat biztosítsanak a HIMARS rakétaindítókhoz, amelyek akár 186 mérföldes célpontokat is elérhetnek, és potenciálisan lehetővé tennék az ukrán hadsereg számára, hogy mélyen Oroszországon belüli területeket találjon el.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató