2022. szeptember 27. - Adalbert
EUR : 406.5
USD : 419.68
Időjárás ikon19°

Morawiecki bejelentette: a lengyelek visszatérnek Magyarországhoz és a V4-hez

Mateusz Morawiecki végre megértette, hogy hiába vették elő a magyarellenes retorikát Brüsszel kedvéért, ugyan az lesz a jutalmuk, ami a mi büntetésül, és az EU továbbra is zsarolni fogja őket a nekik járó kifizetések visszatartásával. A lengyel kormányfő legutóbbi interjújában kijelentette, hogy országa vissza akar térni a V4-ekkel való szoros együttműködéshez.- írja a pestisracok.hu.

Orbán Balázs számolt be arról, hogy Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a lengyel Siecicímű lapnak elmondta, hogy a V4-együttműködés erősíti az országainkat, esetükben „az 1+1+1+1 nem négy, hanem hét vagy nyolc”.

Lengyelország ezért vissza akar térni a V4-ekkel és a Magyarországgal való szoros együttműködéshez azokon a területeken, ahol közösek az értékeink és érdekeink.

A magyar-lengyel kapcsolatokra külön kitérve hangsúlyozta, hogy a két országot összekötik azok a kérdések, amelyekben eddig is szolidaritást, megértést és támogatást mutattak egymás felé, ezért Magyarország és Lengyelország szoros kapcsolata ezután is fennmarad.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató