2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Tíz embert halálra késelő két gyilkost üldöz a kanadai rendőrség

Legalább tíz ember meghalt és tizenöt megsebesült Kanadában, miután két férfi megkéselte őket vasárnap. A két gyanúsított, akiket jelenleg is keresnek a hatóságok, indián közösségek tagjait támadta meg, írta a CNN.

„Nyomozásunk jelenlegi szakaszában úgy véljük, hogy az áldozatok egy részét a gyanúsítottak célba vették, másokat pedig véletlenszerűen támadtak meg” – mondta Rhonda Blackmore saskatchewani rendőrfőnök-helyettes.

A hatóságok Damien Sanderson és Myles Sanderson néven azonosították a két gyanúsítottat, és azt tanácsolják a lakosságnak, hogy tegye meg a megfelelő óvintézkedéseket. A páros a gyanú szerint fegyveres és veszélyes, és egy fekete Nissan Rogue típusú, 119 MPI saskatchewani rendszámú autóval menekül.

Blackmore azt mondta, hogy az első késelésről helyi idő szerint reggel 5:40-kor kaptak értesítést, a James Smith Cree nemzetség egyik tagját érte támadás, majd perceken belül újabb hívásokat kaptak. A hatóságok 13 olyan helyszínen találtak áldozatokat Saskatchewan-szerte. Tizenöt embert kórházba szállítottak, de még lehetnek olyan sérültek, akik maguk jelentkeztek be egészségügyi intézményekbe. A támadások a James Smith Cree nemzetség és a Weldon indián közösséget tagjait érték.

„Mindenkinek Saskatchewanban, különösen azoknak, akik a James Smith Cree First Nation területének közelében laknak, kérjük, hogy húzódjanak meg a helyükön és maradjanak biztonságban” – írta Twitterén Marco Mendicino kanadai közbiztonsági miniszter.

Justin Trudeau miniszterelnök közleményében azt írta, hogy a késelés szörnyű és szívszorító. „Szorosan figyelemmel kísérjük a helyzetet, és mindenkit arra kérünk, hogy kövesse a helyi hatóságok frissítéseit. Köszönjük a bátor elsősegélynyújtóknak a helyszínen tett erőfeszítéseiket” – tweetelte Trudeau.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató