2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Görögországban fogtak el egy Európa-szerte körözött magyar nőt

O. Fruzsinát egy osztrák-görög-magyar közös erőfeszítés eredményeként fogták el Szalonikiben.

Emberkereskedelemmel, pénzmosással, jelentős értékre elkövetett csalással, betöréses lopással és közokirat-hamisítással is vádolják azt a fiatal magyar nőt, akit szeptember 2-án fogtak el a görög rendőrök Szalonikiben – derül ki a police.hu cikkéből.

O. Fruzsina nevéhez többek között olyan csalássorozat is fűződik, amelynek során nigériai bűntársaival több külföldi cég hivatalos levelezéséhez jutottak hozzá, feltehetően egy víruson keresztül. Majd az eredeti céghez hasonló mailcímről az üzleti partnereknek olyan leveleket küldtek, melyekre kifizetési számlaként már a sajátjukat adták meg. Ezzel a módszerrel esetenként 500 eurótól egészen 40 000 euróig, különböző összegekhez jutottak hozzá.

A nővel szemben hazai, európai és nemzetközi körözés is érvényben volt, ám ő sokáig képes volt álnéven bujkálni, azonban az osztrák rendőrség jelzésére nyomozni kezdő magyar szervek előbb kiderítették, hogy O. már egy ideje nincs Magyarországon, majd legvalószínűbb tartózkodási helyét, Görögországot is meg tudták jelölni. A görög-magyar-osztrák együttműködés így sikerrel járt, O. kiadatásáról a bíróság fog dönteni. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató