2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Az AfD vezetője úgy véli, hogy Németország a szankciókat bevezetve lábon lövi magát

Németország lábon lőtte magát az oroszellenes szankciók bevezetésével – mondta Alisa Weidel, az Alternatíva Németországnak nevű ellenzéki, jobboldali párt társelnöke.

Az AfD a szövetségi kormányt okolja az inflációért és a magas energiaárakért. Tino Chrupalla a párt társelnöke ismét az Oroszország elleni "gazdasági háborúval" vádolta Robert Habeck (Zöldek) gazdasági minisztert.

Az AfD hivatalosan is elítélte az Ukrajna elleni orosz támadást. De elsősorban a nyugati ellenreakciókra összpontosít, amelyeket elutasít, és a szankciók feloldását és az Északi Áramlat 2 gázvezeték üzembe helyezésével kapcsolatos tárgyalások lefolytatását kéri. Chrupalla többször is „érdekvezérelt külpolitikáról” beszél. ."

"Semmi közünk ehhez az ukrajnai háborúhoz. A háborút nem nekünk üzenték"

- mondta

Weidel szerint a jelentős áremelkedés hatása kompenzálja a kínálat csökkenését. "Most pedig még többet keresnek. Így a szankciókból Oroszország profitál, ez látszik a gazdasági mutatókon is" - mondta a képviselő. Hozzátette, hogy a német gazdasági minisztérium vezetője, Robert Habeck "pánikban van", nemcsak ő, hanem az ország egész kormánya is feszültségben van.

"Miért? Igen, mert a gázszelep zárva van. Az orosz gáztól való függésünk miatt nincs más lehetőségünk. Így ebben a helyzetben mi veszítünk a legtöbbet, ezekkel a szankciókkal mindkét lábunkat kilőtték"

- zárta Weidel. 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató