2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Kadirov: visszaszerezzük a városokat Harkov irányában, hamarosan konkrét eredményeket láttok

Ramzan Kadirov csecsen elnök kijelentette, hogy a különleges katonai művelet Harkov irányában Oroszország által hátrahagyott összes várost visszaszerzik és konkrét eredményeket ígért a közeljövőben a Telegramon megjelent hangüzenetében.

Korábban Vitalij Hancsev, a Harkovi felszabadított területek vezetője elmondta, hogy a hatóságok megkezdték a lakosság evakuálását Kupjanszkból, Izjumból, Shevchenkoveból és Balaklijából, felszólította a lakosokat, hogy hagyják el otthonaikat a katonai műveletek területén.

Az orosz védelmi minisztérium szombaton közölte, hogy a Balaklijából és Izjumból átcsoportosították a csapatokat Donyeck irányába, hogy elérjék a Donbassz felszabadítására indított különleges katonai művelet kitűzött céljait.

“A védelmi minisztérium tisztázta a helyzetet, ami miatt kivonultak ezekből a városokból – Izjum, Kupjanszk, Balaklija Harkov irányában. De a katonai stratégiából kiszorították” – emlékezett vissza a csecsen vezető.

“De én, Ramzan Kadirov, hivatalosan kijelentem, hogy ezeket a városokat visszaszerezzük, a kifejezetten erre a célra kiképzett embereink már ott vannak, készen állunk további 10 000 harcost küldeni. A közeljövőben elérjük Ogyesszát, és konkrét eredményeket fogtok látni” – mondta Kadirov a Telegram-csatornáján közzétett hangüzenetben.

“Az a tény, hogy néhány várost feladtunk – ez is egy plusz. Nem hibáztathatok senkit, mert nem értem mélységében, hogy milyen stratégiát dolgoztak ki. De egyvalamit tudok – Oroszország győzni fog, és a NATO sátánjait és a nyugat-európai különleges szolgálatok fegyvereit elnyomja, szétzúzza a harcosaink szelleme” – véli Kadirov.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató