2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Az olasz influenszer mozgósítja 27 millió követőjét, hogy szavazzanak a jobboldal ellen

Chiara Ferragni posztja arra figyelmezteti a követőit, hogy ha a jobboldali pártok szövetsége nyerne az olaszországi választásokon szeptember végén, akkor azzal az "emberi jogok, a nők jogai kerülnének veszélybe és a bevándorlók iránti gyűlölet fokozódna".

Szeptember 25-án tartják Olaszországban a parlamenti választásokat, a kampányhajrában pedig egy 27,7 milliós követői bázissal rendelkező influenszer, Chiara Ferragni is fontosnak érezte, hogy a voksolásra buzdítsa a rajongóit. Egy Instagram-storyban osztotta meg egy magát „antifasisztának, antirasszistának és LMBTQ-támogatónak” nevezett oldal, az Aprite il cervello posztját, miszerint sok millió ember számára szeptember 25. csak egy normális választási nap, de sokak számára a választás „vérontás lesz”, „amely a legszélsőjobboldalibb kormányhoz fog vezetni az Olasz Köztársaság történetében”.

A 35 éves Ferragni által megosztott poszt – amelyről az olasz balliberális média is széleskörűen hírt adott – kiemeli, hogy egy olyan kormánnyal, amelynek az élén a "szélsőjobbos" Olasz Testvérek (Fratelli d'Italia) jelöltje, Giorgia Meloni lesz a miniszterelnök, megnő például az "országban uralkodó gyűlölet kockázata a bevándorlással szemben." Továbbá a jobboldali koalíciós kormány Ferragni szerint "veszélyeztetné a nők jogait, az emberi jogokat, elvenné a reményt olyan emberektől", akik Olaszországban élnek, de nem olaszok, mert külföldi szüleik vannak, hátráltatná a küzdelmet a homotranszfóbiával szemben, és a következő öt évre az LMBTQ emberek reménye elveszne arra vonatkozóan, hogy egy őket védelmező államban tudjanak élni.

Giorgia Meloni pártja, az Olasz Testvérek (FdI) jelenleg a legnépszerűbbnek mért politikai alakulat. A balliberálisok posztfasisztának nevezik a pártot. Ez olyan kb. mint a „hibrid választási autokrácia”... 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató