2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Harry herceg gyerekei nem kapják meg az „Ő Királyi Fensége” címeket

III. Károly döntött unokái sorsáról.

Harry herceg és Meghan Markle gyerekei nem kapják meg az „Ő Királyi Fensége” (His/Her Royal Majesty) címeket. Az elutasítás újra nyithatja a királyi családon belüli mély szakadékot, ami II. Erzsébet halála után éppen kezdett volna begyógyulni.

Harry apja, az újdonsült III. Károly király csak abba egyezett bele, hogy kaliforniai születésű unokáinak, a 3 éves Archie-nak és az 1 éves Lilibetnek hamarosan hercegi és hercegnői címeket adományoz – írja a Sun.

Károly azt azonban elutasította, hogy „Őfelsége” néven nevezzék őket. Ezt a címet – és a vele járó privilégiumokat – szüleik is elveszítették, miután 2020-ban szakítottak a királyi családdal és elköltöztek az Egyesült Királyságból.

Azért nem használhatják a HRH címet, mert nem »dolgozó királyi családtagok«.”

A szakítás ellenére Harry és Meghan ragaszkodtak ahhoz, hogy gyermekeik felvehessék a HRH címet, és most mélyen csalódtak, hogy ez nem lehetséges. Meghan az Oprah Winfrey-nek adott nagy vihart kavart interjúban arra utalt, ez a kiutasítás faji hovatartozás miatt történhetett.

Arra panaszkodott, hogy aggasztó volt számára, amikor kiderült a család „első színesbőrű tagja nem kapja meg ugyanolyan címet, mint a többi unoka”. Így Archie és Lilibet megszólítása továbbra is csak Master és Miss a hivatalos öröklési sorrendben, ahol egyébként a hatodik és hetedik helyen állnak a trónöröklési sorban.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató