2022. október 07. - Amália
EUR : 423.53
USD : 428.28
Időjárás ikon21°12°

Megtagadták a drogos bűnöző George Floyd posztumusz kegyelmét

A texasi állam ügynöksége nem javasolta a kormányzónak, hogy posztumusz kegyelmet adjon az afroamerikai bűnözőnek, George Floydnak egy 2004-es kábítószerügyben.

A texasi kegyelmi és feltételes szabadlábra helyezési bizottság csütörtökön a Harris megyei kirendelt védőnek küldött levelében közölte, hogy elutasítja az ajánlást, de nem adott magyarázatot a döntésre.

A kérelem és a kérelemmel együtt benyújtott egyéb információk teljes és alapos áttekintése után a testület többsége úgy döntött, hogy nem javasolja a teljes kegyelmet és/vagy az ártatlansági kegyelmet – idézi a levél tartalmát a Reuters beszámolója.

A 46 éves Derek Chauvin Minneapolisban 2020. május 25-én, rendőrségi intézkedés közben kilenc percig térdelt a megbilincselt, levegőért kapkodó (drogot fogyasztó) George Floyd nyakán, miután egy bolti eladó azt állította, hogy a bűnöző Floyd hamis 20 dollárossal próbált meg fizetni. A bíróság 21 év börtönre ítélte Chauvint, akinek tette tüntetéseket vont maga után a rendőri brutalitás és a "rasszizmus" ellen.

A fehérellenes mozgalom Black Lives Matter néven híresült el.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató