2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A varsói székhelyű intézet szerint kifulladt az ukrán ellentámadás

A Herszon megyéből származó információkból azonban úgy tűnik, hogy az ukránok nem hagyják abba a műveleti aktivitásukat.

Kijev offenzívája Harkiv megyében kifulladt. A Herszon megyéből származó információkból azonban úgy tűnik, hogy az ukránok nem hagyják abba a műveleti aktivitásukat – különösen nem a megyeszékhely irányában – számolt be a varsói Keleti Tanulmányok Központja.

Az ukránok eddig sikertelenül támadták azt a Kiszelivkát, mely 20 kilométerre található Herszontól északnyugatra (a két települést az M14-es autópálya köti össze) –

ennek a falunak az elfoglalása azt fogja jelenteni, hogy a védők a megyeszékhely külvárosába érkeznek.


Arról, hogy az oroszok mennyire komolyan veszik annak a veszélyét, hogy lehetséges a Herszon megyében lévő védelmük áttörése, a Krivij Rih közelében lévő Karacsuni-víztározó gátja elleni orosz támadás árulkodik.

Az első orosz védvonal az Inhulec folyó mentén fut, a jelenlegi alacsony vízszint megkönnyítette az ukrán egységeknek az átkelést és az ellenséges állások megtámadását. A gát átszakítása után, annak következtében a vízszint megemelkedett – a támadások nehezebbé váltak.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató