2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Zelenszkij elképzelhetetlennek tartja, hogy tárgyalásos úton megegyezzenek Oroszországgal

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közölte, hogy hazai és nemzetközi vizsgálatokat indítanak az izjumi tömegsírok ügyében. Zelenszkij kizárta, hogy tárgyalásos úton megegyezzenek Oroszországgal.



Az ukrán államfő kijelentette, a lehető legrosszabb végeredmény az lenne, ha egyezséget kötnénk velük, amiatt a félelem miatt, hogy mit tehetnek a jövőben. 

Az lenne a harmadik világháború kezdete, mert azt jelezné olyan országoknak mint Oroszország, hogy elfoglalhatnak területeket és atomfegyverekkel fenyegetőzhetnek. Szerintem semmilyen párbeszédet nem lehet velük kezdeni.

– hangsúlyozta Zelenszkij.

Közben az ukrán hadsereg közölte, hogy sikerült visszaverniük az orosz erők támadásait. 

Az orosz védelmi minisztérium pedig bejelentette, hogy ukrán erők állásai és lőszerraktárak ellen hajtottak végre támadásokat. Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, a területükön található civil létesítmények ellen terrorcselekményeket kíséreltek meg a konfliktus ideje alatt, amire eddig rendkívüli visszafogott választ adtak. Hozzátette: az orosz hadsereg  több érzékeny területen hajtott végre támadásokat, amik figyelmeztetések voltak. 

Ha így folytatódik a helyzet, akkor sokkal komolyabb válaszcsapásokra lehet számítani

 – hangsúlyozta az orosz elnök, aki azzal vádolta meg Kijevet, hogy orosz területeken lévő nukleáris létesítmények közelében próbáltak támadásokat végrehajtani.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató