2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Lengyelország is rezsicsökkentést tervez

2023-ban Lengyelország az elektromos áram árának a mostani szinten történő befagyasztását tervezi.


Jaroslaw Kaczynski, a nagyobbik kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) elnöke szerint a lengyel kormány az áram árát hamarosan 2000 kilowattórás fogyasztásig befagyasztja, azonban az, aki a saját felhasználását legalább 10 százalékkal képes csökkenteni, még további kedvezményeket is kaphat – olvasható a Money.pl-en. 

2023-ban Lengyelország az elektromos áram árának a mostani szinten történő befagyasztását tervezi az alacsonyabb fogyasztású háztartások számára”

– jelentette ki Kaczynski. A politikus elmondta, hogy 2000 kilowattóráig rögzítik az árakat, ám azok a felhasználók, akik ezt a fogyasztást még legalább 10 százalékkal csökkentik, akár további kedvezményt is kaphatnak. Kaczynski szerint egy ilyen lépés a lengyel háztartások kétharmadának esetében fagyaszthatja be az árakat, de Mateusz Morawiecki miniszterelnök akár további intézkedéseket is hozhat.

A kormány már több intézkedést is hozott a célból, hogy az energiaárak emelkedését csökkentsék, de a jövőben akár különleges adókedvezményeket, üzemanyag-támogatásokat is bevezethetnek. Kaczynski szerint az sem kizárt, hogy a kormány az állami tulajdonú bankokkal is tárgyalásokat folytat arról, hogy növeljék a betéti kamatokat.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató