2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Már hajnalban több millióan gyűltek össze London utcáin, hogy végső búcsút vegyenek II. Erzsébettől

Több kilométeres a sor, legalább hét órát kell várni.A néhai brit uralkodót hosszas betegeskedés után, életének 97., uralkodásának 71. évében, szeptember 8-án érte a halál Balmoralban, a királyi család nyári skóciai rezidenciáján.

A királynő koporsóját szerdán ravatalozták fel a londoni parlament legősibb épületében, az 1097-ben emelt Westminster Hallban.

A ravatal brit idő szerint hétfő reggel fél hétig – közép-európai idő szerint fél nyolcig – volt látogatható, de a brit hatóságok már hétfőre virradó éjjel lezárták a ravatalozóhelyiséghez vezető sort az újonnan érkezők előtt.

A lezárás bejelentésének pillanatában nyolckilométeres volt a sor, és az utolsóként érkezőknek a sorban állás kezdetétől számítva hét órát kellett várniuk arra, hogy a ravatalozóhelyiségbe érjenek – írja az MTI.

A koporsót hétfő délelőtt átviszik a Westminster Hall közvetlen közelében emelkedő Westminster-apátságba, az angol-brit monarchia ősi londoni koronázótemplomába, ahol búcsúszertartással adóznak a néhai uralkodó emlékének.

Óriási a készültség: hárommillió emberre számítanak csak a Parliament Streeten

A rendezvény lebonyolításában segédkező rendőrök tapsvihar kíséretében vonultak végig a Parliament Streeten.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató