2022. október 02. - Petra
EUR : 421.41
USD : 428.57
Időjárás ikon19°11°

Cseh lap: A magyar miniszterelnök egy autoriter nacionalista

Az Aktualne.cz szerint Orbán Viktor nem idegenkedik Putyin trójai falovának szerepétől sem.

Az Aktualne.cz véleménycikke szerint a magyar miniszterelnök szereti az uniós pénzeket, megszerette az autoriter nacionalista szerepét és nyilvánvalóan nem idegenkedik Putyin trójai falovának szerepétől sem. „Amennyiben a két utóbbi örömének szeretné szentelni magát, akkor el kell veszítenie az elsőt. Csehországnak pedig el kell döntenie, hogy kivel fog Közép-Európában együttműködni.”

A cseh lap szerint jelenleg nem „csak” az a 7,5 milliárd euró a tét, amit Brüsszel meg akar vonni Budapesttől, hanem a jövő is.

Az a tét, hogy legközelebb mennyire lesz az Unió cselekvőképes.”

„A Magyarországgal való éles összecsapás Csehországot is érinteni fogja. Elmúltak azok az idők, amikor a magyar miniszterelnökkel Angela Merkel (volt német kancellár) türelmesen addig kereste a megoldást, amíg nem találtak megfelelőt” – olvasható a cikkben.

Jelenleg Orbán persona non grata.”

Az Aktualne.cz szerint azt követően, hogy a legbefolyásosabb európai parlamenti frakció levette róla a kezét, fokozatosan egy hírhedt panaszkodóvá vált, aki már minden olyan uniós erőfeszítést megakadályoz, amely arra irányul, hogy megállapodás szülessen bármilyen napirendi pontban.

Hozzátették: „Putyin agressziójának fényében egyre egyértelműbb, hogy a visegrádi együttműködés megerősítésének Csehország számára a jelenlegi körülmények között nincs értelme”. 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató