2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Daniel Freund: A magyar kormány tegye meg Hadházyt a korrupcióellenes hatóság élére

A német EP-képviselő nagyot megy a Twitteren. Néhány napja azért volt kiborulva, mert Magyarország nagy valószínűséggel meg fogja kapni a helyreállítási alapot. Aztán azzal is gondja volt, hogy Morawiecki kijelentette, nem fogja hagyni, hogy hazánk ne kapja meg a jogos jussát.

Daniel Freund napi 10 tweetben mocskolja hazánkat és a kormányunkat. Verhofstadt haverja most éppen arról értekezik, hogy Hadházy Ákos legyen a korrupcióellenes hatóság vezetője.

Ha a magyar kormány komolyan gondolja a korrupcióellenes hatóságát, akkor Hadházy Ákost tegye a főnökévé. 

Ilyen jó ötletei vannak a srácnak.

Mint ismert, egy korrupcióellenes, független hatóság létrehozásáról döntött a kormány, „amely beavatkozik azokban az esetekben, ahol a hatóság álláspontja szerint a feladat és hatáskörrel rendelkező hatóságok nem tették meg a szükséges lépéseket olyan csalás, összeférhetetlenség, korrupció és egyéb jogsértés vagy szabálytalanság megelőzésére, felderítésére és kijavítására, amely hátrányosan érintheti az uniós költségvetéssel való hatékony és eredményes pénzgazdálkodást vagy az unió pénzügyi érdekeinek védelmét, különös tekintettel a közbeszerzési eljárások keretében végrehajtott európai uniós pénzügyi támogatásokra” – jelent meg az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben.

Freund egy korábbi posztjában a magyar vétókat is kritizálta...

Üdvözölte, hogy a németek megfosztanák a magyarokat a vétójoguktól.

A nemzeti vétók megbénítják az Európai Uniót.
A nemzeti vétók megbénítják az Európai Uniót.
A nemzeti vétók megbénítják az Európai Uniót.
A nemzeti vétók megbénítják az Európai Uniót. - írta a Twitteren.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató