2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Lewandowski ukrán karszalaggal készül a világbajnokságra, azonban a katariak keresztbe tehetnek neki

A lengyelek világsztárja bejelentette a Twitteren, hogy ukrán nemzeti színű karszalaggal fog pályára lépni a katari futball világbajnokságon.

Andrij Sevcsenko ukrán edző kedden a varsói lengyel nemzeti stadionban adta át a Barcelona sztárjának a szimbolikus kék-sárga karszalagot.

"Köszönöm" Sevcsenkónak - tweetelte Lewandowski kedden.

"Örülök, hogy találkoztunk! Megtiszteltetés lesz számomra, hogy ezt a kapitányi karszalagot Ukrajna színeiben vihetem a világbajnokságon."

- írta.

Míg Lengyelország a márciusi rájátszásban Svédország legyőzésével kvalifikálta magát a világbajnokságra, addig Ukrajna az utolsó, júniusi európai selejtezőn Wales ellen bukott el.

"Az egész országot érinti a háború, mindenki veszélyben van" - mondta Sevcsenko a lengyel médiának.

Azonban van egy kis buktató

A katariak még keresztbe tehetnek Robert Lewandowskinak az ukrán színű karszalag miatt.

Mivel az ország vezetője korábban elmondta a vb alatt, mindenki köteles betartani a törvényeinket, tilos lesz a térdelés, az LMBTQ közösséget jelző zászló.. az egyéjszakás kaland, és háborút támogató illetve ellenző jelzések szavak vagy zászlók.

Így kérdéssé vált hogy Robert Lewandowskinak engedni fogják e, a karszalagot, a FIFA valószínűleg mindent megtesz ennek érdekében hogy egyes játékosok kifejezzék támogatásukat egy adott ország felé..

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató