2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Két momentumos sz@rházi meggyalázta Wittner Mária emlékét

Eddig sem vártunk sokat a Momemtum képviselőitől, akármelyikőjükről is legyen szó, de Józsefváros két díszpintye, nevezetesen a fideszeseseket lámpavasra kívánó Szarvas Koppány Bendegúz és tettestársa, Hermann György most igazán magasra tette fel az aljasság mércéjét. Ők ugyanis úgy gondolták, hogy az ’56-os szabadságharcos, Wittner Mária, aki egyébként a kerület díszpolgára is, nem érdemel meg egy egyperces néma csendes felállást, ezért inkább a képviselő-testületi ülés ezen részét ők kihagyták.



Az esetről egy hosszú posztban számolt be Szarvas Koppány Bendegúz, aki megmagyarázta, hogy miért voltak ekkora taplók. Mint írja:

Az 1956-os tevékenysége és az utána viselt meghurcolása megkérőjelezhetetlenül méltóvá teszi, miközben a Magyar Gárda melletti tevékenysége (annak a Magyar Gárdának, ami például a végül terrortámadásban végződő cigányellenes uszításnak is lelkes eszköze volt) megkérdőjelezhetetlenül méltatlanná.

 

Ezért a Momentum patkánykülönítménye – ahogyan a kontra.hu szerzője fogalmazott nagyon találóan – nem mentek el a testületi ülés kezdésére, mivel ekkor kellett volna egy percig csendben állva megemlékezni Wittner Máriáról. Arról persze nem lamentál a két nagyokos, hogy ha a Magyar Gárda azzal foglalkozna, amiért a kezdetek kezdetén életre hívták, ma a nyócker egy élhető városrész lenne – állapítja meg a portál. Nekünk pedig Wittner Mária azon bölcsessége jut eszünkbe a két momentumos “keményfiú” tettéről, amit egy korábbi interjúja során mondott, miszerint:

Nem gyűlölöm a kommunistákat. Undorodom tőlük.

(PS)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató