2022. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 410
USD : 392.68
Időjárás ikon

Több hónapja lophatta az üzemanyagot országszerte négy román kamionsofőr

Gázolaj lopás közben érték őket tetten.

Az elmúlt hónapokban több bejelentés is érkezett a rendőrségre, miszerint az M3-as autópálya több pihenőjében a kamionokból ismeretlenek lopják az üzemanyagot.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói adatgyűjtésbe kezdtek és azonosították a feltételezett elkövetőket és járműveiket majd kivárták a megfelelő alkalmat az elfogásukra. Így a rendőrök várták a társaságot, akiket 2022. szeptember 22-én hajnalban az M3-as autópálya Kisasszonytéri pihenőjében tetten értek. Négy román állampolgár, épp egy ott parkoló kamion üzemanyagtartályát ürítették ki, amelynek sofőrje éppen aludt a fülkében.

A tetten ért férfiak egy erre a célra kialakított szivattyúval, már többször begyakorolt mozdulatsorral tankolták saját járművüket. Amikor üzemanyaguk fogyóban volt, több pihenőt végig járva megkeresték az ideális alanyt az átfejtéshez – írja a police.hu.  

A tett helyszínén megállva sem keltettek feltűnést, hiszen maguk is nyergesvontatós szerelvénnyel végeztek áruszállító tevékenységet. Az egyik szerelvénnyel úgy álltak meg, hogy a másik kamion a kiszemelt áldozat elől takarásban maradjon, majd a donor üzemanyag tankba vezették a szivattyú csövét és több száz litert tankoltak „igen kedvezményes áron.”

Az eljárásban felmerült arra vonatkozóan is információ, hogy a gyanúsítottak az ország területén, valamint több nyugat európai országban is, hasonló módszerrel „tankoltak”.

A négy elkövetőt a rendőrök elfogták és előállították a főkapitányságra, ahol lopás bűncselekmény elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Egy 48 és egy 23 éves román állampolgárt kihallgatásukat követően őrizetbe vettek a nyomozók, továbbá kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató