2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Guardian: a fasiszta Meloni erkölcsi ihletője Orbán Viktor, veszélyt jelent egész Olaszországra és Európára

Szombaton megjelent publicisztikában ír arról a The Guardian szerzője, Roberto Saviano, hogy 

Giorgia Meloni erkölcsi és gazdasági ihletője Orbán Viktor, az az ember, aki az elmúlt években megsemmisítette az ellenzéket Magyarországon,

és a népi konszenzus fegyverként való felhasználásával szerzett legitimitást”.



A szerző szerint „habár sor kerül választásokra, de az európai és demokratikus normákat rendszeresen figyelmen kívül hagyják, olyannyira, hogy Magyarország ma már »választási autokrácia«.” A cikkben az áll: Meloni soha nem csinált titkot abból, hogy szorosan együttműködik Orbánnal és szövetségeseivel a közös cél érdekében, hogy

a nemzeti szuverenitás tiszteletben tartása, a természetes család védelme, a keresztény identitás és a szociális piacgazdaság nevében megerősítsék az európai „kemény” jobboldalt.

A szerző emellett fájlalja, hogy páros baráti szelfikkel hirdette találkozóit a közösségi médiában. Hozzáteszi: az a lelkesedés, amelyet Magyarország gazdaságpolitikája, különösen az átalányadó iránt tanúsít, naivitásáról árulkodik, és az ő felügyelete alatt bekövetkező olaszországi pénzügyi összeomlással fenyeget. Az Orbánhoz hasonló emberek támogatásában látjuk a Giorgia Meloni által jelentett valódi veszélyt.

Végezetül pedig Saviano azt is írja, hogy Melonit fasisztának tartja, amiért az „Isten, haza, család” jelszóval kampányolt, ami Mussolini korában is közkeletű mondás volt. 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató