2022. november 28. - Stefánia
EUR : 412.6
USD : 397
Időjárás ikon

Az ex-jobbikos Mirkóczki bajban van: visszaéléssel vádolja egy helyi portál az egri polgármestert

Egy cikk szerint az egri (ex-jobbikos)polgármester az önkormányzat embereivel végeztetett munkákat a saját telkén, de nem fizetett érte. Mirkóczki Ádám elismerte, valóban dolgoztak a munkatársak a telkén, ám ellenszolgáltatásért cserébe.

Az egerhírek.hu arról írt szerda reggel, hogy Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere a helyi Városgondozás Kft. alkalmazottait dolgoztatta saját családi házánál, idén március végén. A portál fotókat és egy videót mutatott be, amelyen kitakart arcú és elváltoztatott hangú személyek beszélnek a történtekről.

A cikk szerint az alkalmazottaknak a volt jobbikos Mirkóczi feldebrői házánál kellett fenyőfát vágniuk, de

a polgármester nem fizetett a Városgondozásnak a munkáért, a dolgozók csupán egy plusz szabadnapot kaptak cserébe.

A kivágott faanyagot pedig több fordulóban, teherautóval szállították, majd helyezték el illegálisan.

A portál további videót ígért a történtekről. 

Megkeresték Mirkóczki Ádámot, mit szól a megjelent hírhez. A polgármester a Mandinernek elmondta: a leírtakból mindössze annyi igaz, hogy a Városgondozás emberei valóban dolgoztak a házánál, de minden más állítás szerinte hazugság.

Természetesen árajánlatot kértem, megrendeltem, majd kifizettem a munkát, számla ellenében – mondta a polgármester.

Engem legfeljebb azzal lehet vádolni, hogy miért a városi céget bíztam meg a munkával, és miért nem egy külsős szereplőt. Erre pedig az a válasz, hogy én minden munkát, amit csak lehet, a városi cégeknek szeretnék adni, hogy az egri vagyon gyarapodjon – mondta lapunknak az egri polgármester. 

Ezzel a hírrel nagyon mellé lőttek – fogalmazott Mirkóczki, aki egyben jelezte, hogy megteszik a szükséges jogi lépéseket.

A polgármester később cáfolatként a Facebook-oldalán megjelentette a munkáról szóló dokumentumokat és számlákat, valamint közölte, hogy a megszólaltatott állítólagos tanúk ellen feljelentést tett. 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató