2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Hetvenfős csoportokban vonulnak a migránsok Szabadka felé

Szabadkán a napokban bezártak még egy migránsokkal teli panziót. Az ott meghúzódó illegális bevándorlók egy része a Szabadka külvárosában található makkhetesi erdő felé ment, mások pedig a befogadóközpontban kerestek átmeneti menedéket. Szabadkán már a város minden részében lehet nap mint nap illegális migránsokkal találkozni.



Kabátban, kapucnis melegítőben, de gyakran mezítlábasan, csak papucsban sétálnak a migránsok, a központ kerítésére kiterített kimosott ruháik pedig nehezen száradnak a nyirkos időben. A táborban sok az afgán illegális bevándorló. Célországuk általában Németország, illetve újabban Franciaország: „Afganisztánban gondok vannak. A családom ott maradt Afganisztánban. Nagyon nagy ott a probléma. Én Franciaországba megyek, dolgozni szeretnék és pénzt küldeni a családomnak.”
 
Közben Szabadka külvárosában, Makkhetesen, az erdő közelében továbbra is tömegesen vonulnak a migránsok. Sebők Ferenc azt mondta, keddre virradóra hajnali 4 óráig nem tudtak aludni: „Az éjjel is, meg tegnapelőtt éjjel is megállás nélkül. És a csoportok nagyok. Óriásiak. 70-80 fős csoportokban jönnek. Olyat is hallottunk, hogy valamilyen szállásokat a központban bezártak, akkor mindig megnövekedik.”
 
A makkhetesi nyugdíjas hozzátette, nemrég még az indiaiak voltak túlsúlyban, újabban viszont nagyon sok fekete-afrikai bevándorló vonul az erdő felé.
 
(Pannonrtv.com)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató