2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Putyin bejelentése: A Nyugatnak nincs erkölcsi joga dadogni a demokráciáról

A Donyecki és Luganszki Köztársaság, valamint a Zaporozsjei és a Herszoni régió Oroszországhoz csatlakozásáról szóló dokumentumok ünnepélyes aláírására magyar idő szerint 14 órakor kerül sor a Nagy Kreml-palota Szent György-termében.

A négy régió vezetője is a helyszínen:

Mindenki a helyén, várják az elnököt:

 

Ezekben a percekben kezdte a beszédét az orosz elnök:

A nép döntött, egyértelműen döntött - kezdte a beszédét Putyin.

Az "orosz tavasz" hőseire mindig emlékezni fogunk - tette hozzá.

Nincs Szovjetunió, a múltat nem lehet visszahozni, és a modern Oroszországnak erre nincs szüksége, nem törekszünk erre - mondta

A DPR, LPR, Herszon és Zaporozsje területén élők a mi állampolgáraink lesznek. Örökkön örökké! - tette hozzá.

Tárgyalásra hívjuk Kijevet, de nem fogjuk megvitatni a nép döntését, az már megtörtént, Oroszország nem fogja elárulni a népet - mondta az elnök

Felszólítjuk Kijevet, hogy azonnal szüntesse be a tüzet és a háborút, amelyet még 2014-ben szabadított el - szólított fel.

Minden eszközzel meg fogjuk védeni a földünket. Újjá fogjuk építeni az összes lerombolt várost és települést. Fejleszteni fogjuk a vállalkozásokat, az infrastruktúrát, az egészségügyi rendszert - tette hozzá.

A Nyugatot kísérti, hogy van egy ilyen nagyszerű, erőforrásokban gazdag ország Oroszország - mondta.

Megvédjük értétékeinket és hazánkat a Nyugattól.

A Nyugatnak nincs erkölcsi joga dadogni a demokráciáról

A Nyugat gyarmatként, lelketlen rabszolgák tömegeként akar látni minket. Számukra közvetlen fenyegetést jelent a filozófiánk, ezért támadják a filozófusainkat - szögezte le.

Putyin a Nyugat által javasolt szabályokon alapuló rendet "képtelenségnek" nevezte.

 A nyugati elitek mindig is gyarmatosítók voltak és maradnak

A csatatér a mi népünkért, a nagy történelmi Oroszországért van. Az egész társadalom konszolidációjára van szükségünk. A mi értékeink az emberség, az irgalom és az együttérzés. Ahogy Iljin mondta: "Hiszek az orosz nép szellemi erőiben, szellemük az én szellemem, sorsuk az én sorsom, szenvedésük az én bánatom, virágzásuk az én örömöm".

Elmondta: sok hasonlóan gondolkodó emberünk van szerte a világon, és látjuk a támogatásukat. Az egypólusú hegemónia elleni felszabadító mozgalom fejlődik az egész világon. Ma azért küzdünk, hogy a diktatúra és az önkényuralom örökre a múlté legyen.  A valakinek a kizárólagosságára és más kultúrák és népek elnyomására épülő politika bűnös. Meg kell fordítanunk ezt a szégyenletes lapot. A nyugati hegemónia megkezdett összeomlása visszafordíthatatlan.  Nem lesz olyan, mint korábban.

Putyin:

A Nyugat megtagadja az erkölcsi normákat, a vallást, a családot. Tényleg azt akarjuk, hogy Oroszországban "anya és apa" helyett "egyes, kettes, hármas számú szülő" legyen, és hogy az iskolákban olyan perverziókat erőltessenek a gyerekekre, amelyek leépüléshez és kihaláshoz vezetnek, állítólag vannak nemek, kivéve a nőket és a férfiakat? Számunkra ez elfogadhatatlan.

"Az angolszászoknak nem elég a szankciók, áttértek az elterelésre, robbantásokat szerveznek az Északi Áramlat nemzetközi gázvezetékein. Mindenki számára nyilvánvaló, hogy ki profitál ebből. Aki ebből hasznot húz, az az, aki ezt tette"

Minden rendelkezésre álló eszközzel megvédjük a földünket - tette hozzá.

Az Egyesült Államok a világon elsőként vetett be nukleáris fegyvereket, precedenst teremtve ezzel - mondta Putyin.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató